Shinmei Akafuji Akitakomachi Japanese Rice 2kg
Artikelnummer: 3264 0416 18A 1494Shinmei Akafuji Akitakomachi japanese Rice 2kg
あかふじ 秋田県産あきたこまち
Echte Japanse Premium top kwaliteit rijst.
Voor een rijk smakende, authentieke, in Japan geteelde witte rijst is Shinmei's Akafuji Akitakomachi moeilijk te verslaan. Deze rijst wordt lokaal geteeld in de prefectuur Akita en is in het hele land beroemd om zijn heerlijke smaak en superieure kwaliteit. Eenmaal vers gekookt wordt deze rijst plakkerig en taai en textuur met behoud van zijn vorm en vocht. Vorm deze rijst in sushi of onigiri rijstballen, of serveer naast andere Japanse maaltijden.
Shinmeis Akafuji Akitakomachi is een Japanse rijst voor elke gelegenheid. Deze Akitakomachi is gekweekt in Akita Prefecture en staat bekend om zijn heerlijke smaak en geweldige kwaliteit. Na het koken behoudt de rijst zijn vorm en vocht. De rijst is plakkerig en taai en uitstekend geschikt voor sushi en onigiri.
Gebruiksaanwijzing:
- Was de rijst goed met koud water, als de water helder begint te worden dan is de rijst schoon.
- Giet al het water weg en laat de rijst een half uur rusten zodat die goed doorweekt is.
- Kook de rijst met de juiste hoeveelheid water.
Hoeveel water?
Een veel gestelde vraag, met vele vage antwoorden. In Azië kennen we vroeger geen millimeter water. De Japanners gebruikte cups ipv milliliter water. Ze gebruikten net als de Amerikanen Cups ipv gram of millimeter vloeistof. Voor de juiste hoeveelheid water bij de Sushi kun je daarom ook beter Cups gebruiken. Wat je doet is eerst het aantal cups tellen wanneer je de Sushi rijst gaat wassen. Bijvoorbeeld het zijn 10 kleine cups. Als je rijst gewassen is en je het 20 tot 30 minuten in het vocht laten rusten, dan doe je er 11 cups water bij. Het moet wel dezelfde maat cup zijn als je de rijst had gewassen.
Heb je bijvoorbeeld 20 cup rijst, dan doe je er 21cup water bij. Je moet ook een beetje uitproberen hoe de resultaat zal worden. Een elektrische rijstekoker kookt heel anders dan in een gewone pan. Met een rijstekoker zal je gauw minder vocht verlies hebben en hij gaat op een gegeven moment automatisch over op verwarmingsmodus als de koker bijna klaar is met koken. Bij een gewone pan met deksel moet je op het laatste moment op laag vuur zetten of soms het vuur uitdoen en even laten nagaren door de deksel niet te openen.
Ingredienten: Rijst
Klanten kochten ook
- Shinmei Japanse Rijst Niigata-Ken Uonuma-San Koshihikari 2kg
NIIGATA-KEN UONUMA-SAN KOSHIHIKARI RICE 2KGEchte Japanse Premium top kwaliteit rijst.Trakteer uzelf op luxe rijst en geniet van de superieure smaak van Koshihikari rijst. Geteeld in Uonuma, in het gebied van Niigata wat bekend…
€ 22,95 - Shinmei Hokkaido-San Yumepirika Rice 2kg
SHINMEI HOKKAIDO-SAN YUMEPIRIKA RICE 2KG令和元年産 北海道産 ゆめぴりか 2kgThis is the highest level rice produced in Hokkaido.
€ 23,95