Niigata Uonuma Koshikari 2kg
Artikelnummer: 3264 0320 17B 0862Niigata-Ken Uonuma Koshihikari Rice 2kg
まほら魚沼こしひかり 2kg
マホラウオヌマコシヒカリ2KG
Origin Prefecture: Niigata Prefecture
The Shinano River, the longest river in Japan, carries fertile soil along with abundant snowmelt water. In terms of climate, good weather continues from spring to summer. There are few damages from heavy rain and typhoons. In winter, It snows a lot in the mountainous region farmer. This snowmelt water is available for rice farming.
These natural conditions have greatly contributed to the rice farming in Niigata.
Variety:Niigata Uonuma Koshikari
This high-quality rice is harvested exclusively in the Uonuma region of Niigata Prefecture. Niigata Uonuma Koshihikari is a representative variety familiar to many people.It has a moderate hardness and good stickiness that allows you to feel the texture of the grains.
Recommended dishes
Niigata Uonuma Koshihikari matches tasting strong dishes.
Specifications
■Production area: Single-origin rice, Niigata Prefecture
■Variety: Koshihikari from Uonuma, Niigata Prefecture
■Production year: 2024
Gebruiksaanwijzing:
- Was de rijst goed met koud water, als de water helder begint te worden dan is de rijst schoon.
- Giet al het water weg en laat de rijst een half uur rusten zodat die goed doorweekt is.
- Kook de rijst met de juiste hoeveelheid water.
Hoeveel water?
Een veel gestelde vraag, met vele vage antwoorden. In Azië kennen we vroeger geen millimeter water. De Japanners gebruikte cups ipv milliliter water. Ze gebruikten net als de Amerikanen Cups ipv gram of millimeter vloeistof. Voor de juiste hoeveelheid water bij de Sushi kun je daarom ook beter Cups gebruiken. Wat je doet is eerst het aantal cups tellen wanneer je de Sushi rijst gaat wassen. Bijvoorbeeld het zijn 10 kleine cups. Als je rijst gewassen is en je het 20 tot 30 minuten in het vocht laten rusten, dan doe je er 11 cups water bij. Het moet wel dezelfde maat cup zijn als je de rijst had gewassen.
Heb je bijvoorbeeld 20 cup rijst, dan doe je er 21cup water bij. Je moet ook een beetje uitproberen hoe de resultaat zal worden. Een elektrische rijstekoker kookt heel anders dan in een gewone pan. Met een rijstekoker zal je gauw minder vocht verlies hebben en hij gaat op een gegeven moment automatisch over op verwarmingsmodus als de koker bijna klaar is met koken. Bij een gewone pan met deksel moet je op het laatste moment op laag vuur zetten of soms het vuur uitdoen en even laten nagaren door de deksel niet te openen.
Ingredienten: Rijst