Waarom hebben Japanse artikelen een korte THT?
Japanse producten zijn bijzonder en erg populair in Europa. Hierdoor zijn ze vaak moeilijk verkrijgbaar. Vooral authentieke Japanse etenswaren zijn nog moeilijk te vinden in Nederland. Een van de redenen waarom er nog weinig authentieke Japanse etenswaar producten in Nederland te verkrijgen zijn; heeft te maken met de korte houdbaarheidsdatum. In Japan zijn ze erg streng in de voedselveiligheid; dat is ook een van de redenen dat veel Japanse producten maar drie maanden houdbaarheidsdatum hebben. Het duurt een maand om de producten naar Europa te exporteren, dat betekent dat we nog maar twee maanden hebben om de producten te verkopen. Dat is natuurlijk veel te kort. De producten die pas over datum zijn, zijn nog prima voor consumptie.
THT Datum definitie
Op verpakkingen kunnen 2 soorten houdbaarheidsdatums staan: een THT-datum (ten minste houdbaar tot) of een TGT-datum (te gebruiken tot).Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan. Je kunt het dan vaak nog wel veilig eten. Bron: www.voedingscentrum.nl
Hier is een artikel van de JapanTimes met meer uitleg over Japanse data op voedsel verpakkingen: