Sorteer op
  • King Cup Ramen Lobster 110g
    King Cup Ramen Lobster 110g

    KING CUP RAMEN LOBSTER 110GPaldo 팔도 킹컵(랍스터)Originele Koreaanse instant cup noodles met Kreeften smaakBereidingswijzeWater koken

    Kokend water erin gieten en deksel erop

    Wacht 3 minuten

    Het is klaar voor…

    € 3,50
  • Korean 2X Nuclear Fire Noodles 140g
    Korean 2X Nuclear Fire Noodles 140g

    NUCLEAR KOREAN FIRE NOODLESHot Chicken Ramen Extremely HotSamyang 2x Spicy Chicken Ramen Samyang 삼양 핵불닭볶음면-멀티De nieuwste super hete Koreaanse Fire Noodles. Nu nog heter dan de Korean Fire Noodles, zelfs 2 x zo…

    € 2,50
  • 5 Pack

    Korean Fire Noodle (Cheese)  5-PACK Hot chicken Ramen 140g
    Korean Fire Noodle (Cheese) 5-PACK Hot chicken Ramen 140g

    HOT CHICKEN RAMEN NOODLESKorean Fire Noodle (Cheese) 5-PACK Hot chicken Ramen 140g삼양 불닭볶음면-멀티De super hete Fire Noodle Challange, durf jij het aan?​BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel…

    € 9,95
  • 5 Pack

    Korean Fire Noodle 5-PACK Hot chicken Ramen 140g
    Korean Fire Noodle 5-PACK Hot chicken Ramen 140g

    HOT CHICKEN RAMEN NOODLES삼양 불닭볶음면-멀티De super hete Fire Noodle Challange, durf jij het aan?​BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenWater eruitkruiden erin en mixenHet is…

    € 12,50 € 9,50
  • Korean Fire Noodle SAMYANG Hot chicken Ramen 140g
    Korean Fire Noodle SAMYANG Hot chicken Ramen 140g

    HOT CHICKEN RAMEN NOODLES삼양 불닭볶음면-멀티De super hete Fire Noodle Challange, durf jij het aan?​BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenWater eruitkruiden erin en mixenHet is…

    € 2,50
  • Korean Nuclear Fire Noodle Hot chicken BIG Cup 105g
    Korean Nuclear Fire Noodle Hot chicken BIG Cup 105g

    KOREAN FIRE NOODLES CHALLANGE 2Nuclear Fire Noodles

    SAMYANG 삼양 핵불닭볶음면-컵De super hete Fire Noodle Challange, durf jij het aan?BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenWater…

    € 3,50
  • Maruchan Akai Kitsune Udon 96g
    Maruchan Akai Kitsune Udon 96g

    AKAI KITSUNE UDON NOODLES IN CUP 94GMaruchan Akai Kitsune Udon with Fried TofuToyo SuisanOriginele Japanse instant cup Udon noodles
    BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenHet is klaar voor…

    € 4,20
  • Big Size

    Maruchan Midori No Tanuki Deka-Mori Soba Noodles 146g
    Maruchan Midori No Tanuki Deka-Mori Soba Noodles 146g

    MIDORI NO TANUKI DEKA-MORI BIG SIZE緑のたぬきでか盛り(西) Tokyo Suisan

    Originele Japanse instant cup noodlesBereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenHet is klaar voor…

    € 5,50
  • Marutai Nagasaki Chanpon Noodles 93g
    Marutai Nagasaki Chanpon Noodles 93g

    SEAFOOD & VEGETABLE CUP NOODLEThe Japanese word, ‘Champon(ちゃんぽん)’,originally means ‘to mix together’.A Nagasaki Champon specialty chain named ‘Ringerhut (リンガーハット)‘ has over 700 shops throughout…

    € 4,50
  • Vegan

    Sapporo Ichiban Shio Salt Donburi 76g
    Sapporo Ichiban Shio Salt Donburi 76g

    SAPPORO ICHIBAN SHIO DONBURI 76GOMSCHRIJVING: Krullende noedels in een lichte maar rijke bouillon met de essentie van groenten en kruiden, inclusief sesampakket om nuttigheid aan de smaak toe te voegen.

    NOEDELS: verrijkt…

    € 4,25
  • Toyo Suisan  Maruchan Midori No Tanuki Tensoba Noodles 99g
    Toyo Suisan Maruchan Midori No Tanuki Tensoba Noodles 99g

    MIDORI NO TANUKI TENSOBA NOODLES 99GOriginele Japanse instant cup Udon noodles
    BereidingswijzeWater kokenKokend water erin gieten en deksel eropWacht 2 minutenHet is klaar voor consumptieIngrediënten: gebakken noodles (tarwemeel,…

    € 3,75
  • Toyo Suisan Maruchan Menzukuri Awasemiso Ramen 97g
    Toyo Suisan Maruchan Menzukuri Awasemiso Ramen 97g

    MARUCHAN MENZUKURI NON-FRIED MIXED MISO RAMEN 104G​Toyo Suisan JapanEen iets dikkere Japanse ramen noodle met een stevige soep gebaseerd van Miso pasta en gedroogde groentes.

    Bereidingswijze

    Water kokenKruiden erinKokend water…

    € 4,50
  • Toyo Suisan Maruchan Soba Noodles Kamo Dashi 98g
    Toyo Suisan Maruchan Soba Noodles Kamo Dashi 98g

    OSOBAYASAN NO KAMODASHI SOBA 98GMaruchan のどごしのよいそばに鴨の旨み引き立つつゆBereidingswijze

    Water kokenkruiden erin Kokend water erin gieten en deksel eropWacht 3 minutenSoba noodles Saus erinHet is klaar…

    € 4,50
Sorteer op

VERSCHILLENDE SOORTEN JAPANSE NOODLES

Ben je ook zo'n fan van Aziatische nooldes? Dan zou je zeker de Japanse Noodles een moeten proberen. Alleen met welke soort zou je moeten beginnen? Er zijn zoveel soorten noodles en al die Japanse namen maken het voor een beginnende Japanse noodles eter niet makkelijk. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij de Japanse noodles voor jou in kaart gebracht.

 

RAMEN

Japanse Ramen Noodles hebben een middelmatige dikte met vele kronkels. De Ramen noodles zijn geel van kleur omdat er meer eieren in verwerkt zijn. De Japanse Ramen noodles hebben ook een wat elastische structuur, erg lekker als je de Ramen noodles naar binnen wilt slurpen.​

 

UDON

Udon noodles wordt uit een machine geperst, vandaar dat het ook zo mooi rond is. De Meeste Japanse Udon noodles zijn dan ook voor gekookt en vacuum verpakt. Als je Udon noodles even opwarmt in soep of bakt is het in feite al klaar voor consumptie. De Japanse Udon noodles wordt ook vaak gebruikt in Chinese soep fondue, omdat het snel gaar is. De Japanse Udon noodles heeft een gladde buitenkant en is lekker zacht van binnen.

 

SOBA

Of terwijl Boekweit noodles. Soba noodles zijn eigenlijk geen noodles meer omdat ze niet gemaakt zijn van graan, maar van Boekweit zaden. Soba Noodles zijn dus gemaakt van Boekweit zaden van de Boekweit bloem soort. Boekweit noodles zijn erg gezond en hebben een dunnere structuur dan de Ramen noodles. Ze zijn vergelijkbaar met Soba noodles. Soba noodles wordt in Japan meestal koud gegeten met een Soba soya saus, natuurlijk kun je het ook warm eten als je dat lekker vindt. Soba noodles wordt op een speciale manier gemaakt, namelijk gesneden. Al die dunne Soba Noodles worden met de mes heel fijn gesneden. De Soba noodles wordt eerst heel dun uitgerold net als een blader deeg, daarna heel fijn in slierten gesneden. Als je goed kijkt zijn de Soba noodles niet rond, maar vierkant van vorm.

 

SOMEN

De Japanse Somen noodles zijn dunne witte noodles. Deze noodles werden vroeger met de hand uitgerekt tot dunne slierten. Dit is een heel moeilijk en ambachtelijk proces. De Japanse Somen noodles hebben een glad en hebben een zachte structuur. Somen noodles zijn makkelijk te eten voor kinderen die nog maar net tandjes hebben.  Omdat Somen noodles zo dun zijn is het ook makelijk verteerbaar. Omdat de Somen noodles zoveel kleine sliertjes zijn is vaak de soep ook een beetje cremerig van de bloem die loslaat tijdens het koken.

 

 

DE VERSCHILLENDE SOEPBASIS SOYU, MISO, SHIO EN TONKOTSU

SHOYU 醤油​ ​​De Japanse term Soyu betekent Soja, maar Soyu is veel meer dan alleen Sojasaus. De meeste soepen zijn gemaakt van de Sojasaus als basis, maar de smaken verschillen enorm in variatie en stijl. De Japanse Soyu soja saus is wel de meest gebruikelijk soep basis voor de meeste Ramen noodles.​

MISO 味噌 Gefermenteerde boonpasta. Meestal een bruinvormige pasta. De bonen worden op een speciale manier gefermenteerd vergelijkbaar als hoe wij in Nederland onze kaas bereiden. Hoe ouder de kaas hoe pittiger de smaak. Zo is het ook met de gefermenteerde soja bonen. De basis van de fermtatie proces is zout, bonen pasta en zonlicht. Hoewel slechts een paar regio's zich specialiseren in deze stijl, bieden veel winkels hun eigen huisgebonden miso-gebaseerde soepen. Miso heeft een aromatische geur die goed past bij vlees gerechten.

SHIO 塩 Letterlijk, "zout." De lichtgevende shio ramen zijn bereid op basis van gedroogde zeevruchten, zeewier en andere zoute ingrediënten met veel umami. Als je van vis houd is dit een hele lekkere soepbasis voor noodles. Japan is de land waar het meeste vis wordt gegeten, niet gek dat er een vis boullion is bedacht voor de Japanse noodles. Veel winkels bieden shio ramen, maar alleen de stad Hakodate selecteert het voor lokale trots.

TONKOTSU 豚 骨 Varkensbotten en de daaruit gemaakte ramen. De varkensbotten worden uitgekookt en soep getrokken. Hierdoor ontstaat er ook een bindende cremerige soep. De kleur wit komt door de beenmerkg van de varken. Tonkotsu valt goed in de smaak voor iedereen omdat het romig en vol van smaak is. 

 

 

© 2014 - 2021 Seikatsu | sitemap | rss