Sorteer op
  • Yamaki Katsuo Dashi (Soup Base Powder Bonito) 10p x 4g
    Yamaki Katsuo Dashi (Soup Base Powder Bonito) 10p x 4g

    KATSUO DASHI (SOUP BASE POWDER BONITO)道南白口浜産こんぶだし

    Ready to useYamaki Katsuo Dashi is a premium bonito soup base powder from Japan. It is made from high-quality tuna and can be used to add subtle flavor to…

    € 4,25
  • Hondashi Bonito (Japanese Soup Stock) 40g
    Hondashi Bonito (Japanese Soup Stock) 40g

    HONDASHI (JAPANESE SOUP STOCK)味の素 Ajinomoto ほんだし(袋)Bonito-vissoepbouillon "Hon-dashi" is de nummer 1 van Japan. Zeevruchtensoepbouillon gemaakt van gedroogde bonito's essentie en andere smaakstoffen. Slechts…

    € 3,99
  • 16p x 8g

    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 128g (16p x 8g)
    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 128g (16p x 8g)

    KOMBU DASHI (SOUP BASE POWDER KOMBU SEAWEED) Donan Shirokuchihama kombu dashiOver het product
    Het is een bron van soep die de weg naar het zuiden van het strand Shirakuchi productie kelp poeder gebruikt, was om de elegante smaak…

    € 8,95

What is Dashi?

Dashi is een boullion in de Japanse keuken. Dashi is de basis van vele soorten Japanse soepen. Dashi wordt getrokken van Tonijn of Kombu Japanse zeewier.

Dashi verwijst eigenlijk naar een groep bouillons die kan worden gemaakt door verschillende ingrediënten in koud of warm water te weken. De eenvoudigste dashi is veganistisch, gemaakt van koud gezette kombu (meer daarover hieronder), terwijl sterkere versies worden gemaakt door de smaak uit bonitovlokken (katsuobushi), gedroogde sardines, gedroogde shiitake-paddenstoelen, gedroogde garnalen, gedroogde coquilles, adzuki te persen. bonen en/of geroosterde sojabonen.

 

De UMAMI smaak

Onder de verschillende dashi is de rode draad de onvergelijkbare umami-smaak. Wat betekent dat precies? Ruwweg vertaald naar "heerlijkheid" in het Japans, is umami die rijke, hartige, tong-coating kwaliteit die op je tong blijft hangen en bepaalde voedingsmiddelen zo onweerstaanbaar heerlijk maakt. De sensatie van umami (en zijn primaire bron, het aminozuur glutamaat) werd in 1908 ontdekt door Dr. Kikunae Ikeda, die glutamaat aan kombu koppelde. In de jaren daarna hebben voedingswetenschappers andere chemische verbindingen geïdentificeerd waarin umami voorkomt.

© 2014 - 2024 Seikatsu | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.