Sorteer op
  • Kombu Itoku Kiridashi Kombu 35-40 g
    Kombu Itoku Kiridashi Kombu 35-40 g

    KOMBU KIRIDASHI, GEDROOGD BLADWIER 35-40 GEen kleurrijke gemengde zeewier salade, en ook nog eens makkelijk te bereiden.

    GebruiksaanwijzingWeek de gedroogde zeewier in koud water (500ml). Na 5 minuten als ze niet meer groter…

    € 3,95
  • 10 bags

    Shimaya Dashi no moto 50g
    Shimaya Dashi no moto 50g

    DASHI 50GShimaya Dashi no motoDit is de perfecte basis smaak in al uw Japanse gerechten met Shimaya 's Bonito Dashi . Deze pak bevat vijf zakjes van Dashi bouillon die op smaak is gebracht met Bonito vis en rijk aan Umami smaak…

    € 2,95
  • 10p x 4g

    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 40g (10p x 4g)
    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 40g (10p x 4g)

    KOMBU DASHI (SOUP BASE POWDER KOMBU SEAWEED) 道南白口浜産こんぶだしDonan Shirokuchihama kombu dashiOver het product
    Het is een bron van soep die de weg naar het zuiden van het strand Shirakuchi productie kelp poeder…

    € 3,80
  • 16p x 8g

    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 128g (16p x 8g)
    Yamaki Kombu Dashi (Soup Base Powder Kombu Seaweed) 128g (16p x 8g)

    KOMBU DASHI (SOUP BASE POWDER KOMBU SEAWEED) Donan Shirokuchihama kombu dashiOver het product
    Het is een bron van soep die de weg naar het zuiden van het strand Shirakuchi productie kelp poeder gebruikt, was om de elegante smaak…

    € 9,95 € 6,95
Sorteer op

What is Dashi?

Dashi is een boullion in de Japanse keuken. Dashi is de basis van vele soorten Japanse soepen. Dashi wordt getrokken van Tonijn of Kombu Japanse zeewier.

Dashi verwijst eigenlijk naar een groep bouillons die kan worden gemaakt door verschillende ingrediënten in koud of warm water te weken. De eenvoudigste dashi is veganistisch, gemaakt van koud gezette kombu (meer daarover hieronder), terwijl sterkere versies worden gemaakt door de smaak uit bonitovlokken (katsuobushi), gedroogde sardines, gedroogde shiitake-paddenstoelen, gedroogde garnalen, gedroogde coquilles, adzuki te persen. bonen en/of geroosterde sojabonen.

 

De UMAMI smaak

Onder de verschillende dashi is de rode draad de onvergelijkbare umami-smaak. Wat betekent dat precies? Ruwweg vertaald naar "heerlijkheid" in het Japans, is umami die rijke, hartige, tong-coating kwaliteit die op je tong blijft hangen en bepaalde voedingsmiddelen zo onweerstaanbaar heerlijk maakt. De sensatie van umami (en zijn primaire bron, het aminozuur glutamaat) werd in 1908 ontdekt door Dr. Kikunae Ikeda, die glutamaat aan kombu koppelde. In de jaren daarna hebben voedingswetenschappers andere chemische verbindingen geïdentificeerd waarin umami voorkomt.

© 2014 - 2022 Seikatsu | sitemap | rss