Waarom hebben Japanse artikelen een korte THT?

Japanse producten zijn bijzonder en erg populair in Europa. Omdat de afstand tussen Japan en Nederland meer dan 12.000 km is en het logistiek niet altijd even makkelijk is zijn hierdoor vele producten moeilijk verkrijgbaar.  Vooral authentieke Japanse etenswaren zijn nog moeilijk te vinden in Nederland. Een van de redenen waarom er nog weinig authentieke Japanse etenswaar producten in Nederland te verkrijgen zijn; heeft te maken met de korte houdbaarheidsdatum. In Japan is het een gewoonte om vele producten te bedrukken voor 3 maanden. De definitie van deze datum is dat de fabrikant de beste kwaliteit en smaak garantie kan bieden. In het Engels is het beste te vertalen als Best Before Date. Na deze datum is het nog prima en veilig te consumeren en de smaak zal ook niet veel anders zijn dan twee weken terug bijwijze van. 

 

Hoe lang duurt het transport van Japan naar Europa?

Het duurt ongeveer een maand om de producten naar Europa te exporteren per boot. Bij aankomst moet het nog ingeklaard worden en het kan soms tegen vallen als het erg druk is bij de douane of als de documentatie niet compleet is.  Nadat het ingeklaard is dan moeten we de producten bij de haven zelf ophalen en in ons magazijn uitstallen en online in de webshop zetten. All met al duurt het ongeveer 1,5 maand om de Japanse producten online te krijgen hier in hartje Nederland Seikatsu.nl Webshop.

 

THT Datum definitie

Op verpakkingen kunnen 2 soorten houdbaarheidsdatums staan: een THT-datum (ten minste houdbaar tot) of een TGT-datum (te gebruiken tot).Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan. Je kunt het dan vaak nog wel veilig eten. Bron: www.voedingscentrum.nl

Hier is een artikel van de JapanTimes met meer uitleg over Japanse data op voedsel verpakkingen:

 

© 2014 - 2024 Seikatsu | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.